Kilpikonnan ryöstö - Kurpitsapikkelssi
KILPIKONNAN RYÖSTÖ
Talvikodissamme Sri Lankassa, Intian valtameren saarella
pihallamme kirmaili iso tähtikilpikonna, Timo nimeltään. Se piti yli kaiken
sienistä. Talomme vahti Onkkeli nosti sen aina aamuisin nurmikolle yön aikana
nousseen sienen viereen. Siinä se päivä kului mutustellessa. Yö nukuttiin.
Aamulla taas siirto uuden sienen viereen. Siinä se aika rattoisasti kului.
Onkkelilta kuulin aikanaan hauskan paikallisen tarinan:
Kilpikonna vaelsi poliisiasemalle tekemään rikosilmoituksen,
sillä kaksi etanaa oli yön pimeydessä ryöstänyt sen.
"Miten se kävi?" kysyi poliisi.
"En osaa sanoa, kaikki kävi niin nopeasti", totesi
kilpikonna.
|
|
VINKKI
Sain lukijaltani palautteen, jossa hän kertoi välittäneensä
perjantaireseptejä kaverilleen. Saiko hän tehdä niin? No totta kai.
Paras on antaa kaverille suoraan osoite
www.perjantairesepti.fi ja pyytää sieltä ilmoittautumaan sähköpostilistalle.
Eikä maksa mitään. Ei - vaikka olisi tamperelainen.
Tätä ilon sanomaa saa levittää niin paljon kuin sielu
sietää.
Lasten suusta: SILMÄNLUMETTA
Anoppi oli hoitamassa lapsiamme, jotka illalla innostuivat
pomppimaan meidän vanhempien sängyssä ja pyörittelivät peitoista
"lumipalloja". Anoppi torui ja sanoi ettei äiti varmaankaan tykkää
kun tuolla tavalla myttäätte. Vanhempi totesi hänelle: "Ei se haittaa -
äiti ja isäkin jättävät ne aina myttyyn, ja äiti petaa vaan kun on vieraita
tulossa!"
-Ulla
KURPITSAPIKKELSSI
Olemme suosineet Herrankukkarossa lämpimissä ruoissa
pataruokia. Oikea kunnon valurautapata on poikaa. Valmistuksessa, säilytyksessä
ja tarjoilussakin. Se, jos joku on suomalaisen ruokaperinteen yksi
perusasioista. Toimii hellalla, uunissa, grillissä ja nuotiolla.
Mutta pataruoat usein vaativat hyvän lisukkeen. Myös
pikkelsi on suomalaisen ruokaperinteen tukijalkoja. Säilyy hyvin ja pitkään ja
tekee mukavan vaihtoehtomaun esimerkiksi riitaisiin – eikun riistaisiin -
pataruokiin. Myös niin kutsutut vastamaut tuovat mukavaa vaihtelua ruokapöydän
tarjontaan. Kokeilunhaluisia hellitään.
Kurpitsapikkelsiin tarvitset:
2 litraa talvikurpitsaa kuutioituna
1 sipuli
1 paprika
½ dl persiljaa
Liemi:
3 dl vettä
3 dl väkiviinaetikkaa
7 dl sokeria
1 kpl kanelitanko
10-15 kpl valkopippuria
1 tl sinapinsiemeniä
Kuutioi kurpitsa ja viipaloi sipuli sekä paprika. Jätä
sivuun odottamaan ja valmista liemi.
Lisää kaikki liemiainekset kattilaan ja keitä 1-2 minuuttia.
Lisää pilkotut kasvikset liemeen ja keitä kunnes kurpitsa on kauniin keltaista
(noin 10-15 min). Nosta kattila liedeltä. Lisää hienonnettu persilja kattilaan,
sekoita hyvin ja poista kanelitanko.
Purkita kuumana ja sulje kannet tiiviisti. Käytä esimerkiksi
pataruoan lisukkeena.
Kommentit
Lähetä kommentti