Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

 


PEDANTTI RUMPALI

Etsikko-orkesterin rumpali Ahti Tuusa oli hyvin pedantti mies. Pankkivirkailija kun oli. Ja oli jatkossakin, pankinjohtajaksi kun yleni. Sen minkä Ahti teki, sen hän teki kunnolla ja täsmällisesti. Turhaan laaja-alaisuuteen ei näin ollen aikaa riittänyt ja elämän pieniä tarpeettomia osa-alueita ei aina huomioitu.

Olimme lähdössä tyttökavereittemme kanssa autollani Skibotteniin, Norjan jäämeren rannalle. Ajosuunnitelmaa tehdessämme sanoin Ahdille, että Torniojokilaakso pitää ohittaa kerralla, eikä sinne kannata edes pysähtyä.
- Miksi ihmeessä? kysyi Ahti.
- No kun siellä on niitä sääskiä niin vietävästi.
- Mitäs ne sellaiset linnut on, eikö niitä voisi ampua, jos ne kiusaa?

Maailmalla tapahtui jotain merkittävää. Lehdet kirjoittelivat siitä näyttävästi. Taisi olla Kennedyn murha vuonna 1963. Mennessämme keikalle keskustelimme aiheesta. Ahti katseli ulkopuolisen oloisena ja kysyi, mistä puhuimme.
- Etkö ole lukenut?
- En.
- Eikö sinulle tule lehtiä?
- Tulee mulle, mutta ei siinä mainittu mitään tästä asiasta.
- Mitä lehtiä sinulle tulee?
- Suosikki
Ja sitten me nuoret soittajat nauroimme niin.


Pedantti rumpali 14.10.16


 
Punajuuripihvi 14.10.16
 
 
PUNAJUURIPIHVIT
 

1 kg punajuuria
2 kpl kananmunia
korppujauhoa
suolaa
voita paistamiseen

Keitä punajuuret miedossa suolavedessä kypsiksi. Kuori ja leikkaa poikittain siivuiksi (esim. n.1 cm). Voitele ne munalla yltä päältä, paneeraa, leivitä korppujauhoissa, johon sekoitettu hieman suolaa. Jos Sinulla on lipstikkamaustetta, laita eineen verran mukaan. Paista punajuuret molemmin puolin voissa pannulla. Voit tarjota esimerkiksi sipulikastikkeen kera.

SIPULIKASTIKE
Hienonna 1 sipuli. Lisää 2 rkl voita ja laita kattilaan 0,2 l vettä. Kiehauta kunnolla. Lisää keitokseen koko ajan sekoittaen 5 rkl vehnäjauhoja. Samoin vähissä erissä lisää koko ajan sekoittaen 2 dl kuumaa maitoa. Keitä 10 minuuttia ja lisää 2 tl suolaa ja 2 rkl hunajaa.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit