Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


KOIVUNIEMEN JANNEN SAARETHerrankukkaron naapurissa Rymättylässä asui aikoinaan maankuulu nuottakuningas ja sääprofeetta, Koivuniemen Janne. Hänestä tarinoita riittää. Tässä niitä pari.

Röölän kauppias kertoi keväällä kelirikon aikaan vastapuolen salmesta Jannen soittaneen hänelle. Vaimo on tulossa ostoksille ja hänen pitäisi saada ostaa laskun päälle. ”Unohtiko emäntä kukkaron kottiin?” ”Ei se unhottanu. Mää otin kukkaro taltte ko nyy on nii surkkiat jäät. Tiär vaik hän puttois matkal jää läpi.

Janne omisti kaiken kaikkiaan 121 saarta. Hän ei niitä myynyt. Kun naapurimme kysyi häneltä perusteluita moiseen pihiyteen, totesi Janne: ”Em mää myy yhtä ainutta saart. Miks mää myisi? Sit mul olis yks saar vähemmä.”


Koivuniemen Jannen saaret 21.10.16

 
Etu Perjantaireseptiläisille
 
Herrankukkarossa järjestetään ensi viikon lauantaina 29.10. K-50 savusaunatilaisuus, joka nimensä mukaisesti on tarkoitettu yli 50-vuotiaille saunojille. Perjantaireseptin tilaajat pääsevät saunomaan alennettuun hintaan 40 €/hlö (norm. 50 €/hlö).

Näin saat edun käyttöön: Maksun yhteydessä syötä kampanjakoodi: perjantairesepti

Lue lisää ja varaa tästä.

 

 
Graavikalan kastike 21.10.16
 
 
GRAAVIKALAN TILLIKASTIKE
 
Suomalainen sushi, graavi kala, jatkaa valloitustaan ihmisten makuhermoilla. Suurin osa graavin kalan ystävistä ei ole koskaan nauttinut muuta kuin graavia lohta. Hyväähän se on. Mutta ei se lohi ainoa nautinnot autuaaksitekevä ole. 1970 luvun alussa naapurini Naantalin Vanhankaupungin rannassa, Ravintola Killan Mäkisen Pena avasi vanhaan paskahuussiin Tavastin Tapas nimisen ravintolan. Espanjan innoittamana. Tapaspaloina oli mm graavia kalaa, jota kaikki kehuivat käsittämättömän hyväksi siiaksi. Se oli haukea. Jokin aika sitten sain nautittavaksi graavia särkeä. Viime suvena graavia lahnaa ja suutaria ja kerran jopa graavia ahventa. Kaikki toinen toistaan nautittavimpia.

Graavauksen niksit varmaan jokainen osaa, esimerkiksi:


1 kg puhdasta, ruodotonta kalafileetä
1 dl sokeria tai 3/4 dl hunajaa
1/2 dl merisuolaa
1 tl rouhittua valkopippuria
1 ruukku tuoretta tilliä

Hiero aineet fileisiin ja kiedo folioon tai voipaperiin.
Jääkaappiin yöksi.

Kruunu graaville kalalle on kastike:

3 rkl sinappia
1 rkl punaviinietikkaa
1,5 dl rypsiöljyä
1/2 tl hienoa merisuolaa
1/2 dl hunajaa tai sokeria
1/2 tl hienonnettua valkopippuria
hienonnettua tilliä
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit