Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


YLIPITKÄ DEKOLTEE


Fiinit ihmiset käyttävät naisten kaula-aukosta fiiniä nimeä, dekoltee. Tämä tuli mieleen taannoin, kun istuimme Tulosen Pakin kanssa Aurajokirannassa Vaakahuoneen terassilla. Hienoilla naisilla, ainakin Ameriikassa, on hienoissa juhlissa jo kauan ollut tosi syvälle uurrettu selkähalkio, ihan sinne vesirajaan asti. Nykyajan trendikkyyttä on se, että tuo selkähalkio onkin siirtynyt etupuolelle.


Ohitsemme kulki kaksi niin kaunista, niin kaunista neitokaista menossa varmaan hienoihin juhliin. Heillä oli ajankuvan mukaan soveltuvasti ylipitkä dekoltee. Katsomme Pakin kanssa toisiamme. Mieleen tuli legendaarinen Muppet-show, jossa kaksi vanhaa harmaahapsista miestä istuu vierekkäin lehterillä ja naureskelee ohi menneen elämänsä hauskoja muistoja.

Niin mekin. Totesimme yhdessä, että jos olisimme vielä imeväisikäisiä, lähtisimme matkaan. Ja sitten me naurettiin niin. Kaksi vanhaa ystävää.


Ylipitkä dekoltee 3.6.16

 
Tarjous perjantaireseptiläisille:
 
Tarjoan nyt perjantaireseptin lukijoille KAVERILLE KANS- illallisristeilyn Loistokarille Höyrylaiva Ukkopekalla tiistaina 7.6. ja keskiviikkona 8.6 Kaksi yhden hinnalla. Varaukset puh 02 5153300 salasana:"Perjantairesepti". Lisätietoja risteilystä.
 

 
Sinappinen kalan kastike 3.6.16
 
 
SINAPPINEN KALAN KASTIKE
 
Graavi kala, tai riimikala, kuten olemme sitä meillä kutsuneet, on mainion makuista hyvän sinappikastikkeen kera. Tässä yksi niistä: Ainesosat:

50 g sinappia (Dijon on hyvä, muutkin käy)
3 dl rypsiöljyä
2 munan keltuaista
2 tl merisuolaa
½ dl viinietikkaa
1 tl sitruunamehua
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl pilkottua tilliä

Vatkaa keltuaiset hyvin. Lisää sinappi ja vatkaa. Lisää hunaja ja suola. Vatkaa. Lisää etikka, sitruunamehu, valkosipuli ja tilli. Vatkaa. Lopuksi liritä hissukseen joukkoon öljy ja vatkaa vinhasti.

Toimii lähes kaiken kalan kanssa. Graavin, lämminsavun ja kylmäsavun, paistetun ja keitetyn kalan kanssa. Piti sanomani brutaalisti, että toimii myös makkaran kanssa, mutta en sitten kehdannutkaan.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit