Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


SITKEÄN PITSAPOHJAN SALAISUUS

Suviravintolamme Vaakahuoneen Paviljongin asiakaspalautteet olen keskittänyt itsekkäästi itselleni. Kas kun on niin mukava vastaanottaa kehuja.

Viime keväänä koin yllätyksen. Sain vastaanottaa useita valituksia pitsapohjiemme sitkeydestä. Vastaan aina henkilökohtaisesti palautteisiin huolella. Selvittelin tätäkin ongelmaa oikein kunnolla. Ihmettelin ”kauhiast”, kuten Tuntemattoman Sotilaan Hietanen. Käytämme aivan samoja pitsapohjia kuin vuosikausia aiemminkin. Soitin valmistajalle ja pohdimme yhdessä ongelmaa, johon ei tuntunut löytyvän mitään järjellistä selitystä. Lisää valituksia sitkeistä pitsapohjista tuli lisää. Vaihdoimme toisen valmistajan pitsapohjiin, mutta valitukset eivät tyrehtyneet.

Sitten tajusin. Valitukset loppuivat kuin leikaten, siihen paikkaan. Tajusin, että samat ruokailuvälineemme ovat pyörineet astianpesukoneessa jo 30 vuotta. Ostimme uudet veitset. Palautteita tulee edelleen. ”Suurkiitos, teidän ravintolassanne on kaupungin parhaat, rapeat pohjat.”


Pizzapohjan salaisuus 25.9.16


 
Paistettu siikaa 25.9.15
 
 
KIVELLÄ PAISTETTUA LOISTOKARIN SIIKAA
 
Neljälle:
- noin 1 kg siikafilettä
- voita
- merisuolaa
- valkopippuria
- tilliä

Pese huolella luonnon laattakivi esimerkiksi vuolukivi tai kaupasta ostettu nk. pitsakivi. Lämmitä se ensin grillin päällä kuumaksi. Anna hieman jäähtyjä ja lisää reilusti voita, jonka levität kivelle. Ennen kuin voi valuu pois, lisää siikafileet ja ripottele päälle hienoa merisuolaa ja valkopippuria. Nosta takaisin ritilälle ja paista kullan ruskeiksi molemmin puolin. Vain 2-3 minuuttia per puoli. Älä ota nahkaa pois, siitä tulee rapeaa herkkua. Ripottele päälle tillin oksia.

Nautintoa voi jatkaa kypsentämällä kaurasuurimoita lähes kypsäksi ja sekoittamalla siihen vähän voita. Mummon kurkku sopii myös erinomaisesti kokonaisuuteen tillin kera.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit