Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


SAAKO PALVELUA

Olimme vuosia sitten Kuusamon matkailugurun, Kämäräisen Jokken ja Muumimaailman päällikön, Jokisuun Pekan kanssa vuosittaisella tutustumis- ja vakoilumatkalla. Tällä kertaa matka ohjautui kohti pohjoisempaa Lappia. Kiertelimme matkailukohteita. Opimme ja ihmettelimme, hyvässä ja pahassa. Saavuimme Saariselälle ja majoittauduimme hotelliin. Jokke oli etukäteen sopinut hotelliravintolan johtajan, Haatajan kanssa tästä kollegiaalisesta tapaamisesta. Haataja oli vastaanotossa töissä ja toivotti meidät tervetulleeksi: ”Minulla on tässä meneillään pieni juttu, tulen kohta. Jos herroille vain sopii, voitte istahtaa hetkeksi tuohon baariin ja nauttia vaikka tervetulodrinkit.”

Istahdimme. Ajan myötä se muuttui istumiseksi. Jokisuun Pekka, joka normaalisti on kovin soveltuvainen erilaisiin tilanteisiin, lähti odotuksesta tuskastuneena baaritiskille. Tiskin takana oli meidän puolituntisen odotuksemme aikana seisoskellut kaksikin baarimikkoa. Selkä asiakkaisiin päin. Pekka kysyi varovasti näiltä palveluammattilaisilta: ”Anteeksi, mutta saako täältä palvelua?” ”Että oikein palvelua”, tokaisi toinen baarimikoista vain päätään taakse kääntämällä. ”Enpä tiedä, onko sitä meillä, mutta asiakkaat väittävät, että kuulemma tuossa naapurissa Holiday Clubin kylpyläravintolassa sellaista olisi tarjolla.” Kun Haataja tuli paikalle, hän oli utelias, miksi meitä nauratti niin. Kerrottuamme tilanteen, Haatajaa ei naurattanut yhtään.

57 (800 x 636)


 
 
TOISENLAINEN JOULULAHJA
 
Lähdemme tuota pikaa vaimoni kanssa jälleen hymyjen saarelle Sri Lankaan. Tavoitteena auttaa jälleen tämän Intian eteläpuolella sijaitsevan kyyneleen muotoisen saaren köyhiä lapsia koulutielle. Ostamalla läheisillesi, ystävillesi, tutuillesi tai asiakkaillesi Lotus Hill ry:n Hyvän mielen kalenterin tai Onnellisen miehen tarinoita-kirjan, autat meitä avustustoimissamme. Klikkaa www.oskarionnellinen.fi Tai käy sivuilla www.positiivarit.fi/lotushill ja siellä tukijäsenkaavake. Kuudella eurolla (6:-) saat jo yhden lapsen koulutielle.

Toisenlaista ja hyvää joulumieltä Sinulle! Et voi muuttaa koko maailmaa, mutta voit muuttaa yhden ihmisen koko maailman.

 
56 hunajavalkosilakka 5 (800 x 552)
 
 
HUNAJAVALKOSILAKAT
 
½ kg silakkafileitä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kalalientä, valmista tai itse tehtyä
1 dl kermaa tai maitoa
1 rkl hunajaa
Suolaa
Valkopippuria
Tilliä

Ripottele fileiden sisäpinnalle vähän suolaa ja kääri ne rullalle. Laita rullat voideltuun uuniastiaan. Sulata paistinpannulla voi ja lisää siihen varovasti jauhot koko ajan hämmentäen. Älä anna ruskistua kuin aivan vähän. Lisää kalaliemi ja kerma/maito ja hämmennä koko ajan. Lisää hunaja ja valkopippuri ja anna kiehahtaa.

Kaada liemi vuokaan silakoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kalarullien pinta alkaa kauniisti ruskettua. Silakat ovat kylmänäkin mainiota välipalaa näkkärin päällä.

Lisukkeena perunoita voisulalla, Sauvon etikkakurkkua ja puolukkaa.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset:
oskari@herrankukkaro.fi


Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit