Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoOllaan kavereita

Aikoja sitten höyrylaivallani oli työharjoittelijana Pietari -niminen nuorukainen. Juuri 16 vuotta täyttänyt. Hän oli varsinainen jääräpää ja jouduin häntä ohjeistamaan vähän väliä. Kun poika vaan ei ottanut oppiakseen tein normaalin virheen. Tuskastumiseni toleranssiraja ylittyi ja korotin ääneni tietäen, että se aina häviää, joka huutaa.

Pietari oli laivan alakerroksessa, portaiden alapäässä. Minä taasen kannella, portaiden yläpäässä. Kun olin aikani meuhkannut, tapahtui jotain yllätyksellistä. Normaaliin tapaansa Pietari ei alkanutkaan vastaväittelyä, vaan oli ihan hiljaa.

Hiljaisuus oli siinä tilanteessa jotain outoa ja ennen kokematonta. Molemmat vain katsoivat toisiaan. Aivan hiljaa. Sitten Pietari katkaisi hiljaisuuden ja avasi suunsa. Hän katsoi minua surullisilla silmillään ja sanoi hiljaisella äänellä: ”Oskari. Ei viitsitä tapella. Ollaan kavereita.”

Ja niin meistä tuli hyviä kavereita loppuajaksi. Opin taas jotain. Elämältä ja tällä kertaa nuorelta työharjoittelijapojalta. Kiitos Pietari.


 
 
55 (800 x 618)

 
 
Rentoudu ja hengähdä kiireen keskellä:

HERRANKUKKARON JOULUSAVUSAUNA 13.12. muutama paikka vielä vapaana. Nyt vielä yksi extra saunapäivä 20.12 Lue lisää: www.herrankukkaro.fi

Luehan, mikä teki minut suunnattoman onnelliseksi saavuttuani maanantaina Sri Lankaan, hymyjen saarelle, jokavuotiselle avustusmatkallemme
. Uskomatonta, mutta totta. www.positiivarit.fi/lotushill

 

 
Lasimestarin frouvan silakat 13.12.14
 
 
LASIMESTARIN FROUVAN SILAKAT
 
¼ kg silakkafileitä
2 dl vettä
1 tl kokonaisia mustapippureita
1½ dl sipulirenkaita
dl porkkanan suikaleita
2 tl merisuolaa
1 dl etikkaa
½ dl hunajaa
tilliä

Sekoita kiehuvaan veteen suola, hunaja, mustapippuri ja keitä noin 10 minuuttia kevyesti. Lisää porkkanasiivut ja sipulirenkaat ja keitä vielä 5 minuuttia. Anna liemen jäähtyä kunnolla. Lado purkkiin tai muuhun astiaan silakkafileet, vähän keitetyt porkkanat ja sipulit sekä tillisilppu kerroksittain.

Lopuksi jäähtynyt liemi päälle ja jääkaappiin. Odota 1-2 vrk.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset:
oskari@herrankukkaro.fi


Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit