Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

TURHA MARATONJUOKSU


Olimme äskettäin lähdössä höyrylaivallamme hääristeilylle naantalilaisen morsiusparin kanssa. Laivamme lähtölaituri sijaitsee Aurajokirannassa, Vaakahuoneen Paviljongin vieressä. Välissä on kapea katu. Meneillään oli PAAVO NURMI-maratonin juoksukilpailu. Lähemmäs 4000 juoksijaa. Hääseurueen kanssa juoksijavirtaa seuratessamme eräs vieraista esitti hyväntahtoisen kysymyksen:
”Oletkos Sinä Oskari koskaan kuntoillut?”
”Olenhan minä. Minulla oli aikanaan oikein kuntokorttikin. Aina kun haukottelin, piirsin kuntokorttiin kruksin.”

Siinä samassa tuli mieleeni ystäväni PAKIN muistelo yhteisestä ystävästämme AARNION JAMBUSTA. Katselimme niinikään maratoonarien juoksua joskus kauan sitten Turun jokirannassa. Pelkkä katseleminen alkoi käydä voimille. Jambu kiteytti ajatuksemme: ”Aivan turhaan nuo maratoonarit juoksee melkein 50 kilometriä. Eiks ne tiedä, että 100 metrin juoksussa on samanlaiset palkinnot?"
Maailmankuulu tilaisuus! Jo legendaarisen suosion saavuttanut Herrankukkaron Smoke & Swing-tapahtuma järjestetään taas elokuussa. Lue lisää tästä.

KESÄNAURIIT
Nauris kuuluu ruokasarjaan, ”tuntematonta, mutta hyvää”.

Kokeilimme Vaakahuoneen puffetpöydässä keitettyjä nauriin lohkoja perunan sijaan. Kesti tovin, ennen kuin löysin nauristoimittajan ja kesti vielä kauemmin saadakseni kokkimme valmistamaan tätä herkkuruokaa asiakkaillemme nautittavaksi. Tein pienen kokeen. Kysyin viideltä asiakkaaltamme, mitä ruokaa tarjolla on. Kukaan ei tiennyt. Pyysin maistamaan. Kukaan ei vieläkään tiennyt. Viisi asiakasta sanoi, että onpahan tämä hyvää. ”Mitä tämä on?” ”NAURISTA? Ei voi olla totta. Tämähän on mahtavaa”. Ja mikä parasta, lapsetkin tykkäävät.

400 GR KUORITTUA JA PALOITELTUA NAURISTA TAI LANTTUA
2 RKL VOITA
2 RKL HUNAJAA
1 TL SUOLAA
½ TL MUSTAPIPPURIA

Sulata voi kattilassa ja lisää nauriit/lantut. Anna ruskistua vähän. Lisää hunaja ja laita kansi päälle. Anna hautua, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Toimii erinomaisesti grilliruokien kera.
Nauriita nautiskellessa saattaa jäädä suu nauruun. On niin hyvää.

Resepti tulostettavassa muodossa.

 Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit