Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

PORTSAREIDEN SIVUBISNEKSET


50-luvulla käytiin tehokkaasti tansseissa Naantalin Kaivohuoneella. Silloin varmuuskumeja ei ollut myynnissä muualla kuin apteekeissa. Huoltoasemillakin huollettiin autoja. Harvoin nuorukainen kehtasi mennä varta vasten apteekkiin ”pikkupojan sadeviittaa” ostamaan. Amiros oli kova sana. Kaivohuoneen portsarit huomasivat busineksen paikan. He hankkivat suuren määrän pahviin yksittäispakattuja Amirosseja ja myivät niitä kovalla hinnalla. Kun nuorukainen oli lähdössä saatille, hän useasti kuiskasi huomaamattomasti portsarille takkia hakiessaan: ”Anna yksi varmuuden vuoksi”. Ja antoi vitosen setelin vastineeksi. Portsari taasen otti takkien takaa pimeästä nurkasta olevan pöydän oikean puoleisesta laatikosta kumin ja laittoi sen huomaamattomasti asiakkaan takin taskuun. Nuorukaisen seuralainen ei sitä tietenkään nähnyt. Takin omistaja ei siinä vaiheessa ryhtynyt tarkistamaan ostostaan. Sehän olisi ollut liiallista innokkuutta tavoitteiden asettelussa.

Erään kerran narikkavuorossa oli PEKKA. Lempinimeltään Pitkä-Pekka. Portsarikaverinsa olikin jostain syystä vaihtanut vasemman puoleisessa laatikossa olevien tulitikkujen ja oikeassa laatikossa olevien kumien paikkaa kertomatta sitä työkaverilleen. Ja niin Pekka teki kauppaa eikä pimeässä tietenkään tarkistanut tietenkään tarkistanut toimitusta. Tikkuaskit eivät olleet normaaleja laatikoita, vaan nk. mainostikkuja eli muodoltaan ja kädessä tuntuvana varmuuskumin pakkauksen kaltaisia. Kun yöllä sitten portsarikaverit jakoivat päivän saalista selvisi, että illan mittaan oli saattomiehille myyty varmuuskumien sijaan kymmeniä mainostulitikkuaskeja. Erinomaiseen hintaan.

70-luvulla eräs kaverini, lempinimeltään ”Läppäri”, vuokrasi ravintoloille erilaisia automaatteja. Pääasiassa musiikkiautomaatteja, mutta myös varmuuskumiautomaatteja. Hän kertoi sen olevan erinomainen busines. Kaikkein tuottavimpia olivat erityisesti naisten WC:hen asennetut automaatit. Viiden markan rahalla sai vetää luukun auki. Sisälle ei oltu laitettu ainuttakaan varmuuskumia. Oli jotenkin ymmärrettävä, ettei kukaan asiakkaista koskaan kehdannut valittaa asiasta ravintolan henkilökunnalle

CORN FLAKES KALARaaka-aineet:

Kalan filettä

Corn Flakes aamiaiasmuroja (löytyy kaupoista myös gluteenittomia).

suolaa

voita


Murskaa kourallinen Corn Flakes aamiaismuroja tehosekoittimessa melko karkeaksi jauhoksi.

Sekoita mukaan hienoa merisuolaa. Pyöritä kalan filettä jauhoissa.

Paista voissa.

Lopputulos on kauniin ruskea ja maistuu ihan sikana (lasten käyttämä positiivinen adjektiivi).

Resepti tulostettavassa muodossa.

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit