Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoPOHJALAINEN VAIMONI

Vaimoni on pohjalainen, eikä asia pääse unohtumaan. Siitä saan päivittäin vahvistuksen. Vaimoni on kotoisin Kauhavalta. Ovat kovasti vaatimatonta väkeä. Kauhavalla ilmestyy sanomalehtikin, jonka nimi on vaatimattomasti KOMEE. Rauman opettajaseminaarissa luokallani oli useitakin pohjalaisia koulukavereita. Mukavia poikia, vaikka olivatkin niin vaatimattomia. Pohjalaisten ja eritoten vaimoni kunniaksi kerron pari tarinaa pohjalaisista. Nämä ovat seuranneet tarinavarastossa jo vuosikymmeniä. Mutta kumma kyllä, ovat edelleen ajankohtaisia. Anoppini ne kertoi.

NUUKA POHJALAINEN

Laihialainen saapui ravintolan baariin ja oli kompastua lattialle sammuneeseen asiakkaaseen. Välittömästi hän meni baarimikon luo, näytti lattialla makaavaa asiakasta ja teki juomatilauksen: ”Haluan tollaasen samanlaasen”.

TOINEN TARINA

Tarina pohjalaisen vaimoni kotikonnuilta 1920-luvulta. Kulkumies kyseli isoosta taloosta yökortteeria. Talon isäntä huojui rappusillaan lapikkaissa ja jussipaidassaan peukalot tanakasti housuntaskuissa. ”Kummalla puolella vieras oli vapaussodassa?” kyseli isäntä. Vieras katseli ympärillään olevaa komeaa pihapiiriä maalattuine rakennuksineen ja sanoi olleensa valkoisten puolella. Ilahtuneena isäntä ohjasi vieraan aittaan nukkumaan ja kutsui jäämään aamuksi tupaan syömään. Aamiaisella isäntä kyseli kulkumieheltä, että mitä tuli tehdyksi siellä Valkoisten puolella? ”Olinpahan siellä vankina, sanoi vieras ja livahti kiireesti maantielle.”

KOLMAS TARINA TODEN KERTOO

Vaimoni kotipitäjässä Kauhavalla pappi kertoi seurakunnalle saarnan päätteeksi iloisen uutisen. Heille oli tullut merkittävä lahjoitus diakoniatyön hyväksi. Mikä hienointa, vaatimattomana ihmisenä lahjoittaja haluaa pysyä tuntemattomana. Välittömästi seurakunnan joukosta nousi seisomaan iso pohojalaanen isäntä, joka totesi kuuluvalla äänellä: ”Jotta nii oon aatellu!”

Mutta kyllä minä niin pohjalaasista tykkään. Eritoten yhdestä erityisesti. Onko Sinulla lisää tositarinoita vaimoni kotikonnuilta? Niitä olisi niin kiva hänelle kertoa aina välillä, niin säilyisi suhde raikkaana. Kirjoita oskari@herrankukkaro.fi  

 


HELPPO TAPA MUISTAA YSTÄVÄÄ. Ei mikään turha juttu.
Klikkaa www.positiivarit.fi/rannenauha


KIPAKKA KASTIKE


Itse tehtynä tietää, mitä sisältää.

2 kovaksi keitetyn kananmuna keltuaista
2 rkl hunajaa
3 tl etikkaa
1 tl valmista sinappia (Dijonia vähemmän)
2 dl vatkattua kermaa

Kermaa lukuun ottamatta vaivaa ainesosaset tasaiseksi massaksi tai tee se tehosekoittajalla hitaasti. Valmiiksi vatkattu kerma sekoitetaan lopuksi. Maistetaan ja maustetaan lisää tarvittaessa.

Sopii salaatteihin, kalaan, lihaan, makaroneihin, pastaan jne.

Resepti tulostettavassa muodossa.


Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit