Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


 

ERJANNIN PAPAN AJOKOE

Naantalin naapurimme Erjannin Hannan isä oli jo hyvin iäkäs ajokorttia uudistaessaan. Taisi olla reippaasti yli 90. Kun ajokoe alkoi, insinööri istahti kuljettajan viereiselle istuimelle ja kehotti lähtemään. Auto ei liikahtanutkaan.

- Jos herra nyt sitten alkaisi tämän ajokokeen.
- Juu, aloitetaan vaan.
- No niin, ja sitten vaan vaihdetta silmään ja kaasua.
- Minä en lähde vielä mihinkään.
- No jopas nyt jotain. Minä käsken ja nyt lähdetään koeajoon, vai haluaako herra ajokortin uusittavan?
- Kyllä kyllä. Siksihän minä tähän ajokokeeseen tulin.
- No nyt sitten vaan liikkeelle.
- En minä katso voivani lähteä liikkeelle.
- Viimeisen kerran tai lopetetaan tämä pelleily.
- Insinööri se tässä pelleilee.
- Miksi muka?
- Insinööri istuu autossani ilman turvavyötä. En lähde liikkeelle ennen kuin matkustaja toimii liikennesääntöjen mukaisesti.

Hanna kertoi, että hänen isänsä sai uudistettua ajokortin ilman koeajoa.

  
 
ERILAINEN JOULULAHJA - NAURETTAVA KIRJA
Onnellisen miehen tarinoita osa 2.
Viime vuoden menestyskirjan jatkoa.
(Jollei naurata, voit palauttaa kirjan).
Tilaukset www.herrankukkaro.fi

VAIKEA USKOA-TOTTA SE ON!
Huikea tarjous Herrankukkarosta:
Talvikokoustila ILMAISEKSI ryhmille.
Lue lisää: www.herrankukkaro.fi
PIPPURI-JA MARJASILAKAT

Luin äsken lehdestä (D-vitamiinikohun aikaan), että suurimman osan vitamiineista me saamme ruoasta. Erityisesti kiinnitti huomiota otsikko: ”Ruokaile vitamiinisi”. Artikkelissa kerrottiin, että päivittäisen D -vitamiinisatsin saa 50 grammasta uunisilakkaa. Se ei ole kuin YKSI SILAKKA. Kuten Tuntemattoman Sotilaan Hietanen mourusi: ”An ny yks silak!" Eikä yliannostuksesta ole pelkoa, sillä ruoan ylimääräiset vitamiinit jatkavat kulkuaan luontoon. Myös B- 12 vitamiinia (auttaa mm. anemianhoitoon) saat päivän annoksen 50 gr silakkalaatikosta. Eli: silakkahan on varsinainen vitamiinien superkuljetin.

Tässä pari Herrankukkaron silakkaresepetiä. Eikä tarvitse pillereitä popsia:

PIPPURISILAKAT

Tämän ohjeen kloonasin talvelta 1988 kun olimme s/s Ukkopekalla Neuvostoliiton ensimmäisenä länsimaalaisena ravintolana Piritan Olympiasatamassa Tallinnassa. Kokkimme REET teki kahta hyvää ruokaa. Lihapullia, joita hän kutsui äidinkielellään LIHAPALLEIKSI. Ja sitten pippurikilua. Eli pipurikilohailia. Sopii tehtäväksi myös pienistä silakoista.

Marinoi 2-3 tuntia nesteessä, jossa on veden mukana n. 8% suolaa ja 4% etikkaa. Sekoita hyvin vähän väliä, että neste imeytyy tasaisesti. Valuta hyvin. Ripottele laakean vuoan pojalle valmista pippurisekoitusta ohut kerros. Lado silakkafileet tasaisesti koko vuoan alueelle. Ripottele jälleen pippurisekoitusta ja päälle taas uusi kerros. Muutama kerros tarpeen mukaan. Voipaperilla peittoon ja yöksi tai vuorokaudeksi pariksi jääkaappiin. On aika jytyä. Sopii ruisleivän päälle ja myös kuoriperunoiden ja voisulan kera.

MARJASILAKAT

Marinoi edellisen ohjeen mukaan suola/etikkavedessä yön yli. Valuta ja laita astiaan vahvaa sokeroitua puolukkamehua. Lisää esimarinoidut silakat. Sekoittele hyvin, että maustuvat tasaisesti. Se on siinä.

Ja jos mielikuvituksesi oikein lentää, voit käyttää puolukkamehun sijasta sokeroitua karpalo-, omena- tai tyrnimehua. Ja jos sitä sokeria haluat välttää, käytä hunajaa. On myös superruokaa vitamiineineen ja lähes tuplasti makeuttavampaa kuin sokeri.

Aamiaisen yhteydessä näkkärin tai ruisleivän päälle pari kolme filettä, niin D ja B12 vitamiinit voit jättää purkkiin. Makukin on ihan toisenlainen. Ehkä silakka on liian halpaa.

Resepti tulostettavassa muodossa.


 Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
ONNELLINEN MIES

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit