Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


SOITTOPYYNTÖ


Aurajokirannan Vaakahuoneen alkuajoilta tupsahti mieleeni muisto asiakaspalveluni mielenkiintoisesta yksityiskohdasta.

Valomerkki oli juuri annettu. Keski-ikäinen asiakas harhaili ravintolan ulkopuolella. Menin apuun. ” Anteeksi, voinko auttaa? ”

”Juu. Jos sul o puhelin, ni voisiks sä soitta?”

” Tottakai. Mihin olet menossa?”

” Kui nii, mihi mä ole menos, mitä sil o väli? ”

” No että tiedän kertoa taksille määränpääsi.”

” Em mä nyt kotti men, ku ole vauhti päässy. Soit Wärtsiläl ja sano, et Virtasen poik ei tul huame aamul töihi! ”


Seuraa meitä Facebookissa


JAMPUN RESEPTI

Viime viikolla kerroin ystäväni Jampun purjehduseväsreseptin joskus 80 -luvulta, ja sain runsaasti hauskoja palautteita. Purjehtivat ovat huumorintajuista väkeä. Kiitos.

Pakko kertoa myös Jampun toinen ´favorite´, josta hän oli kaupungin kuuluisa. Hän nimittäin kutsui aina silloin tällöin kaverinsa Kirkkopuistoon piknikille. Osallistumisprosentti oli aina runsas sata.

Kun menimme puistoon, Jampu kaivoi kangaskassistaan saman termoskannun kuin purjehdusretkelläkin lihalieminakkilounaalla. Hän oli keittänyt vahvaa kahvia 1.9 litran termoskannuun ¾ verran. Sitten hän oli lämmittänyt kattilassa ¼ pullollisen irlantilaista whiskyä. Lämmitys korkeintaan 60 asteeseen, muutoin kuperkeikkavaikutus haihtuu taivaan tuuliin. Lämmin whisky termariin ja lisäksi vielä fariinisokeria pieni juomalasillinen. Korkki kiinni. Ja sitten puistoon, jossa Jampu kaatoi oikeaa kermaa muovikippoon. Patterikäyttöisellä pienellä vispilällä kerma vaahdoksi ja hatuksi juoman päälle. Lopuksi vielä pieni hyppysellinen jauhettua kahvia tai mieluiten kahvinpapuja. Se oli siinä.
 
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
ONNELLINEN MIES

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit