Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto TOSITARINA TOSIMIEHESTÄ

ERKKI VÄLILÄ on hyvä ystäväni vuosikymmenten takaa: Mies on legenda jo eläessään. Sanovat, että jos hän olisi muuttanut saksofoneineen, klarinetteineen ja huiluineen joskus Turusta Helsinkiin, hän olisi Suomen kuulu muusikko. Ja jos olisi muuttanut ulkomaille, hän olisi maailmankuulu. Muutaman viime vuoden hän on toiminut usein iltaisin höyrylaivamme house-musikkona. Melkoinen karriääri takana. Eki on soittanut elämänsä aikana yli 8000 keikkaa. Toiminut taustamuusikkona 59 eri musikaalissa. Sen "ohessa " hoitanut valtion virkamiehen tointa eli toiminut posteljoonina kaksi päivää vaille 46 vuotta. Postilaukku olalla hän on kulkenut omien sanojensa mukaan varovasti arvioiden 76.200 kilometriä. EIKÄ OLLUT YHTÄÄN AAMUA POISSA TÖISTÄ. Eki kertoi, että vuosikausien ajan hän lopetti soittamisen Ravintola Turun Foijassa aamulla kello neljä. Kävi juomassa kahvit torilla ja aloitti postin jakelun kello viisi. " Kyl joskus vähä väsytti, mut sit mää nukkusi päiväl muutama tunni, ennenku lähdi taas keikal. " Uskomaton mies. Hyvä soittaja ja mukava ystävä. Häntä saa kuunnella nimeltä mainitsemattomalla höyrylaivalla, jos varaa piletin laituritansseihin illallisristeilylle. Lisätietoja www.ukkopekka.fi. Ekin orkesteri soittaa myös Aurajokirannan Vaakahuoneen Paviljongilla 1.9.2012. Sinne on ilmainen sisäänpääsy. Vantaalaisille tuplamaksu ja tamperelaiset pääsee puoleen hintaan.Selitys:
Kerran tanssienjärjestäjä kyseli keikan jälkeen, että miksi Seitsemän Seinähullua -orkesterissa on nykyään kuusi jäsentä. Vastasin Jope Ruonansuun kertomalla jutulla:
Eräänä päivänä Seitsemän kääpiötä tulivat totisen näköisenä kotiinsa. Lumikki laski heidät.
-Miksi teitä on vain kuusi?
-Tulimme juuri YT-neuvotteluista.

Totuus tästä kesästä:
Jollei suomalainen nyt puhu säästä, se ei puhu mistään.

Totuus:
Tapasin vanhan kaverini ja keskustelimme yhteisestä ystävästämme. Kaverini totesi lopuksi huokaillen: " Hän on todellinen ystävä. Paras mitä rahalla saa."

Korjaus:
Tarinaani koskien bussimatkaamme Münchenin Olympiakylään 1972 liittyi painovirhepahalainen. Turun kaupungin puutarhuriksi itsensä tituleerannut urheilija ei ollut kuulamörssäri Seppo Simola vaan meloja ILKKA NUMMISTO.


SILAKKA-RIISIRYYNILAATIKKO

Tässä ruoka, johon rakastuu tai sitten ei. Se ei jätä ketään kylmäksi. Onhan se lämmintä ruokaa.. Lyökin Mamma teki aikakautensa mukaan ruokaa kerrallaan aina muutamaksi päiväksi. Lämmitettiin ja syötiin seuravana päivänä. Useimmiten lämmitys vain paransi ruokaa. Se oli monihauduttamista.

RIISIRYYNIPURO

3 dl riisiryynejä
½ l vettä
3 rkl voita
1½ l maitoa
1 rkl suolaa

Huuhtele riisiryynit ensin kuumassa vedessä ja valuta ne ritilällä. Laita kattilaan veden ja voin kera hissukseen kiehumaan. Keitä maito ja lisää se kiehuvana vähin erin keittokattilaan. Anna keitoksen kiehahtaa aina sen jälkeen kun maitoa on lisätty. Hämmennä välillä. Kun se on kiehahtanut, anna hautua kannen alla 5 min. Lisää taas kuumaa maitoa ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi suola kun ryynit ovat pehmenneet.

Riisipuuro syödään normaalisti aamupuurona.

SILAKKA-RIISIRYYNILAATIKKO

Jäljelle jääneestä puurosta tehdään taatusti persoonallista nautittavaa.

- n. 15 silakkafileetä, jotka liotetaan 10 % suolavedessä ½ tuntia.
- puolet aiemmin tehdystä riisipuurosta.
- 1 tl hienonnettua valkopippuria myllystä
- 2 tl hunajaa ( tai sokeria 3 tl )
- 3 kananmunaa

Sekoita jäähtyneeseen riisipuuroon hienonnetut kalat, mausteet ja vatkatut kananmunat. Laita voideltuun uunivuokaan. 180 astetta niin kauan, että pinta on kauniin ruskea. Kaada päälle vielä sulatettua voita, jos uskallat.  Tuore korianterikin käy hyvin.

Resepti tulostettavassa muodossa


 
 


Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit