Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

VEROKARHUVAARAJoidenkin mielestä karhu on metsien kuningas. Joidenkin mielestä taas hirvi. Meillä täällä saaristossa on molempia. Viime viikolla lähisaaressa karhu hyökkäsi miehen kimppuun. Mies pelastui heittäytymällä pitkäkseen ja karhun nuuskiessa häntä, hän pidätteli henkeään. Karhu luuli miehen kuolleen ja alkoi kaapia maata miehen päälle haudatakseen saaliinsa. Karhuhan ei tuoretta lihaa mielellään syö. Se ´marinoi´ lihan kunnolla ennen nauttimista.

Vuosia sitten nk. City-karhu tepasteli Rymättylän pääsaaren läpi Herrankukkaron liepeille. Silloin ei ollut vielä siltaa joten Otavan ja Airismaan saarten väliä kuljettiin lossilla. Pahaksi sattumaksi lossikuski oli juuri kahvitauolla, ja karhu kyllästyi odottamaan lossia ja lähti takaisin.

Viime viikolla karhu tallusteli myös naapurisaarellamme Kakskerrassa. Erään talon isäntä oli menossa avaamaan ulko-ovea, jonka takaa kuului kolinaa. Karhuhan se siinä tassullaan koetti lasiovea auki. Tosi juttu. Oli menossa tapaamaan kollegaansa. Talon isäntä on nimittäin eläkkeellä oleva Turun entinen verojohtaja Erkki Jääskeläinen. Karhun ja verokarhun kohtaaminen! Niinhän siinä kävi, että karhu häippäsi kiiruusti livohkaan. Ei oo Verokarhun voittanutta. Pysyisivät karhut vaan naapurisaarilla.Hirviä ja peuroja meillä on vaikka muille jakaa. Kaatolupia on vuosittain melkoinen määrä. Yksi innokkaimmista metsämiehistä on Aarnion Mikko, Herrankukkaron pitkäaikaisen emäntämme mies. Anja on saaristonkuulu hirviruoan taitaja. Tässä hänen salaisuutensa, jolla hän hellii Mikkoaan.

HIRVENLIHAKEITTO ANJAN TAPAAN

Tässä avain herkutteluun:

Ohje 4:lle.

1 kg luullista hirvenlihaa esim. lapaa tai etuselkää. Ruhon paloittelussa metsästäjän kannattaa jättää luihin vähän lihaa sopan tekoa varten, siitähän se paras soppaliemi tulee.

Lisäksi tarvitaan 2 sipulia, 2-3 porkkanaa, pala lanttua, selleriä ja palsternakkaa. Valmiit keittojuurespussitkin käyvät ihan hyvin. Niissä juurespalaset ovat vain turhan pieniksi pilkottuja. 5-6 suurta perunaa, mustapippuria, suolaa ja persiljaa.

Huuhtele liha kylmällä vedellä. Laske lihan päälle kattilaan kylmää vettä kunnes liha peittyy. Kuumenna ja anna kiehua hetken, kuori vaahto pois. Lisää mausteet, sipulit sekä puolet kuorituista ja pilkotuista juureksista sekaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari tuntia. Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi. Laita liemeen loput juureksista ja perunat. Poista lihasta luut ja pilko liha sopiviksi paloiksi ja lisää palat kattilaan. Keitä kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä. Viimeistele persiljasilpulla.

Keitto vain paranee uudelleen lämmitettynä, siksi meillä sitä tehdään aina isompi kattilallinen. Terv. Anja

Resepti tulostettavassa muodossa

 

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 
Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit