Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Värillä on väliä - Punajuurikalatartar

   

VÄRILLÄ ON VÄLIÄ

Meillä kotona on pitkään muotoutunut työnjako yhteiselossamme. Työn tuskassa vaimo eräänä iltana vaimo eräänä iltana väsyneenä totesi, että nyt hän ymmärtää, miksi morsiamen hääpuku on väriltään valkoinen. Hyvät perusteet hänellä oli - kuten aina.


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Saimme papan kanssa kolmevuotiaan lapsenlapsen iloksemme mökille. Aamulla herättyään hän ihmetteli, minne pappa oli kadonnut. Hän etsi mökistä ja katseli ikkunoista, kunnes huomasi, että venettä ei näkynyt rannassa. Silmät ymmyrkäisinä hän ilmoitti minulle: "Pappa on karannut laivalla."


VIIKON MIETELAUSE

Erasmus Rotterdamilaisen Kultaisesta kirjasta 1500-luvulta 

Otsan tulee olla iloinen ja tasainen ja siten kertoa hyvästä omastatunnosta ja avoimesta mielestä. Se ei saa olla ryppyjen peitossa kuin vanhuksella, ailahtelevainen kuin sillillä tai synkkä kuin härällä.
PUNAJUURIKALATARTAR

Olen sillä lailla outo, että mieluisasti nautiskelen erilaisia tartarruokia. Erityisesti illan huikopalana. Kun lisäksi olen tykästynyt punajuureen, ei tarvitse enää liiemmälti lisää kuin suosikkiruokaani savukalaa. Kapris on jostain kumman syystä lempparia myös. Joskus syön näkkäriä voilla ja päällä kapriksia. Siinä on makujen sinfoniaa.
Tämän herkun parhaiten voi nauttia oikeanlaisen leivän kera. Näkkileipä sopii tähän kuin pää nenään.


Smetanaa, tuorejuustoa 100 gr
2 punajuurta
savukalaa
2 rkl hienonnettua sipulia
tilliä runsaasti
mustapippurirouhetta
merisuolaa
2 rkl kapriksia


Keitä punajuuret kypsiksi ja pilko pieniksi. Sekoita smetana, punajuuret, sipuli ja kaprikset ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Pilko savukala (kaik käy) pieniksi ja sekoita varovasti mukaan.  Leipää. Näkkäriä, saaristoleipää, ruis- tai kauraleipää. Voita ja lopuksi tartaria päälle reilusti. Kylmän maidon kanssa maistuu hyvältä, jos tällaisesta makuelämyksestä tykkää.

Kommentit