Elämäni Juhlapäivä - Unelman punajuuripaistos
Elämäni Juhlapäivä
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Jämäkkä juttuOlin eri tilanteissa ollut napakka Elisalle (3v.), sanoen: "Ja se on sillä sipuli!" Kerran Elisalle oli tarvetta saada työkalukaapista jotain, eikä iskä meinannut antaa. Tällöin Elisa napautti tomerasti: "Se pitää saada ja se on semmoinen sipuliasia!"
-Pirjo
LUKIJAPALAUTE
Lisähuomio Caesar-reseptiinHei
Mielestäni on tärkeätä korostaa anjovista sisältävissä ohjeissa, että se maustekala, jota me ja muut ruotsalaiset kutsumme anjovikseksi ja käytämme esim. Janssonin kiusauksessa on aivan eri tuote, kuin öljyyn tuhdisti suolattu pikkukala, mitä muualla kutsutaan anjovikseksi ja meillä sardelliksi.
Lukemattomat Caesarsalaatit, pasta puttanescat ja Wieninleikkeet on, jos ei nyt pilattu, niin muuttuneet eri ruokalajiksi tämän sekaannuksen vuoksi.
Herkkusuuterveisin
Heikki, Naantali
LUKIJAPALAUTE
Hyvinkään lentokenttä on korpikenttä ilman lennonjohtajaa.
Nyt lauantaina kentällä oli uusi linnunjohtaja.
-Risto
PUNAJUURI ELI PUNAJUURIKAS
Monipuolinen, terveellinen ja herkullinen ruoka-aine. Ainoa negatiivinen piirre siinä on se, että se on halpa. Melkein ilmaista. Siitä huolimatta se on hyvää. Ja se säilyy jääkaapissa 2-4 asteessa ” vaikka kuinka kauan ” (jollei sitä syö).Se on monikäyttöinen. Sopii melkein mihin ruokaan vaan. Tässä yksinkertainen ja hieman erilainen resepti:
Unelman punajuuripata
100 g kylmäsavulohta
1 sipuli
5 punajuurta
1/2 l sieniä
voita
kasvis- tai kalalientä
suolaa
pippuria
basilikaa
smetanaa
Suikaloi kylmäsavulohi, pilko sipuli pieneksi, kuori ja kuutioi punajuuret ja paloittele sienet. Tarvittaessa ryöppää sienet ennen käyttöä, jos käytät rouskuja.
Kuullota sipuli voissa, padassa tai kattilassa. Lisää kylmäsavupalat ja sienet. Jatka kuullottamista pari kolme minuuttia. Lisää punajuuren palat sekä kasvis- tai kalalientä sen verran, että ainekset peittyvät. Mausta suolalla ja pippurilla, huomaa, että savukala ja kasvisliemi ovat jo suolaisia, tarkista ensin maku.
Kypsennä miedosti keittäen (hymyillen) niin kauan, että punajuuret ovat kypsiä. Lisää annoksen päälle tuoretta basilikaa ja lusikkallinen tai kaksi smetanaa.
Se on siinä. Tarjoile perunoiden, riisin tai salaatin kera.