Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Elämäni Juhlapäivä - Unelman punajuuripaistos

Elämäni JuhlapäiväPOSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Jämäkkä juttu

Olin eri tilanteissa ollut napakka Elisalle (3v.), sanoen: "Ja se on sillä sipuli!" Kerran Elisalle oli tarvetta saada työkalukaapista jotain, eikä iskä meinannut antaa. Tällöin Elisa napautti tomerasti: "Se pitää saada ja se on semmoinen sipuliasia!"

-Pirjo
LUKIJAPALAUTE

Lisähuomio Caesar-reseptiin

Hei

Mielestäni on tärkeätä korostaa anjovista sisältävissä ohjeissa, että se maustekala, jota me ja muut ruotsalaiset kutsumme anjovikseksi ja käytämme esim. Janssonin kiusauksessa on aivan eri tuote, kuin öljyyn tuhdisti suolattu pikkukala, mitä muualla kutsutaan anjovikseksi ja meillä sardelliksi.

Lukemattomat Caesarsalaatit, pasta puttanescat ja Wieninleikkeet on, jos ei nyt pilattu, niin muuttuneet eri ruokalajiksi tämän sekaannuksen vuoksi.

Herkkusuuterveisin

Heikki, NaantaliLUKIJAPALAUTEHyvinkään lentokenttä on korpikenttä ilman lennonjohtajaa.
Nyt lauantaina kentällä oli uusi linnunjohtaja.

-Risto
PUNAJUURI ELI PUNAJUURIKAS

Monipuolinen, terveellinen ja herkullinen ruoka-aine. Ainoa negatiivinen piirre siinä on se, että se on halpa. Melkein ilmaista. Siitä huolimatta se on hyvää. Ja se säilyy jääkaapissa 2-4 asteessa ” vaikka kuinka kauan ” (jollei sitä syö).
Se on monikäyttöinen. Sopii melkein mihin ruokaan vaan. Tässä yksinkertainen ja hieman erilainen resepti:

Unelman punajuuripata

100 g kylmäsavulohta
1 sipuli
5 punajuurta
1/2 l sieniä
voita
kasvis- tai kalalientä
suolaa
pippuria
basilikaa
smetanaa

Suikaloi kylmäsavulohi, pilko sipuli pieneksi, kuori ja kuutioi punajuuret ja paloittele sienet. Tarvittaessa ryöppää sienet ennen käyttöä, jos käytät rouskuja.
Kuullota sipuli voissa, padassa tai kattilassa. Lisää kylmäsavupalat ja sienet. Jatka kuullottamista pari kolme minuuttia. Lisää punajuuren palat sekä kasvis- tai kalalientä sen verran, että ainekset peittyvät. Mausta suolalla ja pippurilla, huomaa, että savukala ja kasvisliemi ovat jo suolaisia, tarkista ensin maku.
Kypsennä miedosti keittäen (hymyillen) niin kauan, että punajuuret ovat kypsiä. Lisää annoksen päälle tuoretta basilikaa ja lusikkallinen tai kaksi smetanaa.
Se on siinä. Tarjoile perunoiden, riisin tai salaatin kera.