Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Hyvää kahdelle - Punainen jouluhauki 3.12.2021

HYVÄÄ KAHDELLE

Riikka meni tapaamaan isoäitiään ja toi ystävän mukanaan. Sillä aikaa kun Riikka jutteli isoäitinsä kanssa, ystävä huomasi kulhollisen pähkinöitä olohuoneen pöydällä…


RAUHALLISTA JOULUA!

Aloitan nyt joulutauon. Tavataan taas tammikuun loppupuolella.

Nautiskellaan elämästä, perheestä, hyvistä ystävistämme ja tietenkin joulusta!

FÖRIN ÄIJÄN OIVALLUKSIA

Hyvä ystäväni Markku Heikkilä alias Förin äijä on julkaissut valtaisan määrän elämää tarkastelevia lausahduksia. Sain luvan julkaista niitä elämämme piristykseksi:

Kirjastos anneta verokorttineuvonta. Yksi Koskine Raunistulas minkä mää hyvi tunne sanos et olis tosi hyvä jos voitais käytännös yhristä tämä verokortti ja kirjastokortti maksuhäiriöitten kohral. Jos ei maksais veroi, ni rankastukseks otettais verokortti poies.


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA


Täysnautinto

Söimme jouluaattona riisipuuroa. Ali kauhoi sokeria puuronsa päälle runsaanlaisesti. "Älä laita liikaa!" ojensin häntä. "Mutta mummi, liika on hyvää!"

-Memma-mummi


PUNAINEN JOULUHAUKI    

Osaan säveltää 7 eri nuotista musiikkisävellyksen. Näin on maailmalla toteutettu miljoonia ja miljoonia sävellyksiä. Osaan säveltää myös 7 raaka-aineesta ruokasävellyksen. Hauki on hyvä kala.

Puhdas, ruodoton n. 800 g haukifilee. Myös kuha, siika, ahven ja mikä ettei isot silakkafileetkin käy. Kunhan ovat villikaloja.

Hienoa merisuolaa
1 rkl Siirappia
½ tl Mustapippuria myllystä
1 rkl Ruokaöljyä
2 rkl etikkaa
5 rkl puolukkasurvosta

Suolaa filee/fileet valmiiksi 1-2 tuntia ennen valmistusta. Leikkaa pituussuuntaan filee 3-5 cm levyisiksi suikaleiksi. Siivuta poikkisuuntaan ohuiksi siivuiksi. Tee kastike, johon sekoitat siirapin, ruokaöljyn, etikan ja mustapippurin sekä puolukkasurvoksen. Laita fileen siivut astiaan ja kaada liemi päälle. Sekoita hyvin ainekset ja laita yön yli jääkaappiin vetäytymään. Koristele halutessasi tarjoiluastiaan esim. pienellä määrällä roseepippuria ja tillinsilppua. voidellun ruisleivän päällä. Säilyy happamuutensa ansiosta monta päivää ja yötä, jääkaapissa.

VINKKI:


Lukijakirjeessä kyseltiin Aleksandra valkosipulimurskan saatavuudesta. Kyseinen mainio ruokalisä sisältää valkosipulin vihreän varrenmurskaa.


Kommentit