Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

PORTSARIPAPPA 

Naantalin Vanhankaupunginrannan naapurissamme on ravintoloita kuin telkkiä telkkäparvessa. Yrittää siinä sitten olla kurinalainen. Kun kävelen kotoani Kirkkoniemelle, muutaman sadan metrin matkalla on 9 ravintolaa. Siinähän juopuu jo ohi kävellessään. Vähän sama efekti, kun meikäläinen lihoo aina 120 grammaa lihakaupan ohi kävellessä. 

Aivan kotini vieressä sijaitsee legendaarinen Tavastin Kilta, nykyisin Uusi Kilta. Sen perusti aikanaan legenda jo eläessään. Mäkisen Pena oli hänen isoisänsäkin. Legendaarinen portsari - Pappa. 

Tositarina: Joukko nuoria miehiä pyrki sisään. Pappa torjui. 

- Miksi emme pääse sisään 

- Kun olette nauttineet alkoholia etukäteen liikaa. 

- Istuuhan tuossa terassilla joukko ihmisiä, jotka ovat todella humalassa. 

- Kyllä kyllä. He sisältyvät meidän ravintolamme juoppokiintiöön. 

- Te ette nyt pääse sisälle, koska juoppokiintiömme on nyt täynnä. 

Portsaripappa oli kuuluisa sisäänpääsykriteereistään: SISÄÄN pääsi helposti, jos oli edellisellä kerralla muistanut maksaa hyvin ULOS. 



POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA: 

Mahdoton tehtävä
Meillä on kaksi pientä poikaa ja välillä meno on kuin eläintarhassa. Ukki oli käymässä meillä ja illan tullen virittelimme hänelle patjaa lattialle. Vanhempi poika (3,5v.) katseli hetken touhujamme ja kysyi sitten Ukilta: ”Yritätkös sinä nukkua täällä?” -Jonna 

VIIKON AFORISMI: Kun iloitsee pienistä asioista, voi iloita usein. 

AHVENFILEET SINAPPI-KERMAKASTIKKEESSA 

Neljälle  
600-800 g. Puhtaita ja valmiiksi suolattuja ahvenfileitä tarpeellinen määrä. Kuha, siika ja haukikin käy ja miksei silakkakin. 

Voita paistamiseen
3 silputtua sipulia
2 rkl Dijon-sinappia
1 dl kermaa
1 tl mustapippuri myllystä
1 tl suolaa 

Ensimmäiseksi pyöräytetään fileet paistinpannulla voissa 10 - 15 sekuntia per puoli.
Laita kalat sivuun odottamaan jatkokäsittelyä.
Laita paistinpannulle hakattua sipulia reilusti ja kuullota se. Sekoita mukaan Dijon-sinappia.
Lisää kermaa ja keitä jonkin verran kokoon. Lisää mustapippuri.
Lisää kalanfileet ja kypsytä ne. Fileen koosta riippuen 10-20 minuuttia.
Mainiota keitettyjen perunoiden ja keitettyjen sipuleiden kera.

Kommentit