Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

HYVÄÄ KESÄÄ! - Kandi ja professori - Marjapuuro

KANDI JA PROFESSORI

Vaikka tämä tarina on uskomaton, se on totta. Tästä liikkuu erilaisia versioita, mutta tämä on se alkuperäinen:

Elettiin 60-luvun loppuaikoja. Asuin silloin Tampereella. Ihan totta sekin. Ja tykkäsin asua siellä. Totta. Ja tapahtui eräänä päivänä, että TAYKSIN (Tampereen Yliopiston keskussairaala) arvostettu professori oli autollaan matkalla Tampereelta Helsinkiin. Lempäälässä hän joutui poliisiratsiaan. Hengitys tuoksahti ja niin lähdettiin terveyskeskukseen ottamaan varmistama verikoe. Päivystävä lääkäri sattui olemaan lääketieteen kandidaatti, joka opiskeli TAYKSISSÄ kontrolliin tulleen professorin alaisuudessa.

"Kuulkaas oppilas. Pyydän että otatte sen enemmittä puheitta verta itsestänne. Minulle saattaa olla jäämiä eilisillan tohtorikaronkasta."
"Mutta herra Professori, mutta kun..."
"Ei mitään muttia. Jos aiotte valmistua lääkäriksi, teette ohjeeni mukaan."
Ja kandi totteli.

Kun verikoe valmistui, varmistui, että veren alkoholipitoisuus ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Herra professori lähti Seutulan lentokenttätyömaalle, kuten siihen aikaan oli tapana rangaistuksena. Asiasta ei keskusteltu sen jälkeen ja kandi valmistui aikanaan lääkäriksi.


HYVÄÄ KESÄÄ
Aloitan nyt kesätauon edellisvuosien tapaan. Tavataan jälleen elokuun loppupuolella.

Nautiskellaan elämästä, suvesta ja hyvistä ystävistämme. Kun aamulla päätämme. että tästä päivästä tulee hyvä päivä, aika usein se onnistuu.MARJAPUURO 

Ainekset:
0,5 l vettä
3 dl marjoja, esimerkiksi puolukoita
5-10 rkl sokeria
1 dl mannasuurimoita tai ruisjauhoja
½ tl suolaa

Survo marjat tehosekoittimella. Lisää puolet sokerista. Kaada kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Siivilöi kuoret pois ja kaada uudelleen kattilaan. Sekoita joukkoon mannasuurimot tai ruisjauho ja suola. Keitä koko ajan vatkaten n. 10 minuuttia. Lisää loppu sokeri. Kun keitos on jäähtynyt, vatkaa se käsin tai tehosekoittimella ilmavaksi. Nautitaan kylmänä punaisen maidon kanssa. Vaikka puolukkapuuro on yleisin, mustikasta ja tyrnistä saa huikean hyvää puuroa. Ja kuka lakkaa raskii tähän laittaa, saa makuelämyksen. Keitin kerran karviaismarjasta. Sokeria tai hunajaa silloin hieman lisää. Jäi taasen suu nauruun.

Kommentit