SOHVAKOIRA
|
Istuttiin
taas kerran Naantalin Merisalin terassilla kahveella. Mitä meitä siinä oli,
kymmenkunta, eläkeläisikäisiä kaikki. Hieman nauratti kun kahvinjuonnin
ja tarinatuokion jälkeen joku meistä totesi: ”Jaaha- kyl maar sitä meiä
kaikkitte pitä lähte töihi. Ei tämä maa muute pystys pysy”. Jaa että mikä oli
päivän epistola? Kerroimme toinen toisillemme toinen toistaan
uskomattomampia tarinoita omista koiristamme.
Minä kerroin tositarinan
saksanpaimenkoirastani Cassiuksesta. Hän oli Naantalissa hyvin tunnettu
kaveri.
Kokeilin kerran ja totesin, että on tunnettu. Lähetin Kreikasta
postikortin osoitteella. ”Cassius. Naantali” Ihan totta. Ei postinumeroa
eikä edes maan nimeä. Tulin kotiin ja pariin viikkoon ei kuulunut
mitään. Eräänä aamuna lähtiessäni töihin, posteljooni huusi Killan
takaa minulle. ”Hei Oskari, orot vähä. Teiä Kassius o saanu postikorti jostai
ulkomailt.”
Cassiuksella oli tapana karvastella sohvallamme poissa
ollessamme. Yritimme kertoa Cassiukselle,
ettei ole soveliasta hänen nukkua sohvalla. Ja ymmärsihän se. Viisas kun oli.
Kotiin
tullessamme Cassius kuuli oven kolahtavan. Se hyppäsi kiireesti pois sohvalta.
Istui nurkassaan häntä matalalla heiluen, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kerran kotiin tulessamme emme avanneetkaan ovea,
vaan hiivimme ikkunan taakse vakoilemaan. Mitä näimmekään? Cassius makasi jälleen sohvalla. Taas toruminen. Kun taas kerran tulimme
kotiin ja vakoilimme ikkunasta,
Cassiusta ei näkynytkään sohvalla. Mutta kun menimme
sisälle ja koettelimme kädellä sohvaa, se oli yhdestä kohtaa selkeästi lämmin.
Taas toruttiin ja kerrottiin Cassiukselle,
että käry kävi. Seuraavalla kerralla
kotiin tullessamme hiivimme hiljaa ikkunan
taakse. Ja mitä näimmekään?
Cassius seisoi touhukkaana sohvan vierellä ja puhalsi
voimallisesti makuupaikkaansa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ainesosat:
Vettä ½ litraa
Raparperiä 1 kg
150 gr hunajaa (tai 300 gr sokeria)
2 kpl vihreää kardemummaa
Kermavaahtoa ja tummaa suklaata
Kuori raparperit ja paloittele pieniksi. Laita kattilaan ja
lisää hunaja/sokeri. Sekoita. Lisää vesi ja lämmitä hitaasti. Älä
keitä. Jätä hautuumaan 10-15 minuutiksi.
Kuori kardemummat ja murskaa siemenet huhmaressa. Lisää ne
kattilaan. Keitä hissukseen raparperi kypsäksi. Siivilöi keitos. Anna jäähtyä
hetken puolilämpimäksi. Kaada kahvi -tai cappuccinokuppeihin ja lisää lusikalla
kermavaahtoa päälle. Ripottele makusi mukaan tumman suklaan rouhetta. Nauti
ystävällisten ihmisten seurassa, niin maistuu taivaalliselta. Vieraillesi.
Erityisesti omalle väelle.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti