Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


SOHVAKOIRA


Istuttiin taas kerran Naantalin Merisalin terassilla kahveella. Mitä meitä siinä oli, kymmenkunta, eläkeläisikäisiä kaikki. Hieman nauratti kun kahvinjuonnin ja tarinatuokion jälkeen joku meistä totesi: ”Jaaha- kyl maar sitä meiä kaikkitte pitä lähte töihi. Ei tämä maa muute pystys pysy”. Jaa että mikä oli päivän epistola? Kerroimme toinen toisillemme toinen toistaan uskomattomampia tarinoita omista koiristamme.

Minä kerroin tositarinan saksanpaimenkoirastani Cassiuksesta. Hän oli Naantalissa hyvin tunnettu kaveri. Kokeilin kerran ja totesin, että on tunnettu. Lähetin Kreikasta postikortin osoitteella. ”Cassius. Naantali” Ihan totta. Ei postinumeroa eikä edes maan nimeä. Tulin kotiin ja pariin viikkoon ei kuulunut mitään. Eräänä aamuna lähtiessäni töihin, posteljooni huusi Killan takaa minulle. ”Hei Oskari, orot vähä. Teiä Kassius o saanu postikorti jostai ulkomailt.”

Cassiuksella oli tapana karvastella sohvallamme poissa ollessamme. Yritimme kertoa Cassiukselle, ettei ole soveliasta hänen nukkua sohvalla. Ja ymmärsihän se. Viisas kun oli. Kotiin tullessamme Cassius kuuli oven kolahtavan. Se hyppäsi kiireesti pois sohvalta. Istui nurkassaan häntä matalalla heiluen, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kerran kotiin tulessamme emme avanneetkaan ovea, vaan hiivimme ikkunan taakse vakoilemaan. Mitä näimmekään? Cassius makasi jälleen sohvalla. Taas toruminen. Kun taas kerran tulimme kotiin ja vakoilimme ikkunasta, Cassiusta ei näkynytkään sohvalla. Mutta kun menimme sisälle ja koettelimme kädellä sohvaa, se oli yhdestä kohtaa selkeästi lämmin. Taas toruttiin ja kerrottiin Cassiukselle, että käry kävi. Seuraavalla kerralla kotiin tullessamme hiivimme hiljaa ikkunan taakse. Ja mitä näimmekään?

Cassius seisoi touhukkaana sohvan vierellä ja puhalsi voimallisesti makuupaikkaansa.Sohvakoira tarkempi


 
Oman pihan raparperi cappuccino
 
 
SUOMALAINEN OMAN PIHAN RAPARPERI CAPPUCCINO
 

Ainesosat:

Vettä ½ litraa
Raparperiä 1 kg
150 gr hunajaa (tai 300 gr sokeria)
2 kpl vihreää kardemummaa
Kermavaahtoa ja tummaa suklaata

Kuori raparperit ja paloittele pieniksi. Laita kattilaan ja lisää hunaja/sokeri. Sekoita. Lisää vesi ja lämmitä hitaasti. Älä keitä. Jätä hautuumaan 10-15 minuutiksi. Kuori kardemummat ja murskaa siemenet huhmaressa. Lisää ne kattilaan. Keitä hissukseen raparperi kypsäksi. Siivilöi keitos. Anna jäähtyä hetken puolilämpimäksi. Kaada kahvi -tai cappuccinokuppeihin ja lisää lusikalla kermavaahtoa päälle. Ripottele makusi mukaan tumman suklaan rouhetta. Nauti ystävällisten ihmisten seurassa, niin maistuu taivaalliselta. Vieraillesi. Erityisesti omalle väelle.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit