Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


VIIHDEMAAILMAN VINTIÖT


Tämän tositarinan taustana on suuri kunnioitukseni Suomen yhden loistavimpaa laulajaa, JUHANI MARKOLAA kohtaan. Ensiksi: Mies on yksi vähiten arvostusta saanut viihdemaailman huikea taitelija. Toiseksi: Miehellä on uskomaton huumorintaju. Kolmanneksi: Hänen huumorintajunsa yltää myös ja erityisesti itseensä kohdistuvaksi. Mikä upea taito. Sanotaan, että huumori on älyn mitta. Markolan Jussilla on molemmat ominaisuudet. Tarinan tapahtumat ajoittuvat 1960-luvun puoleen väliin. Käynnistäjänä oli Suomen managerimaailman kuningas, äskettäin 80-vuotta täyttänyt legenda Tauno-Tappi-Suojanen.

Sain työskennellä myös hänen hovissaan maamme kevyen musiikin kevään ajan. Tappi kokosi maamme viihde-elämän edustajia ja sitten lähdettiin potkurikoneella Las Palmasiin. Mukana ei ollut orkesterini ensimmäinen solisti Irwin, mutta meno oli kuin Veksin sanoituksissa. Jo silloin. Ryhmässämme Tapin lisäksi olivat mm. Vesa Enne, Veikko Tuomi, Oiva Vaitola, Eino Grön, Juhani Markola ja Junnu Vainio.

Meno oli infernaalista enkä kerro kuin pienen pienen osan.
Markolan Jussi oli kova poika ottamaan aurinkoa. Hän aloitti päivittäisen ruskettumisen ensin vartin kerrallaan Ja sitten vähin erin lisää. Ei silloin kunnon kertoimia aurinkovoiteissa ollut. Kun Jussin nenä alkoi punertaa ympäristöään enemmän, Junnu Vainio leikkasi pahvista nenän päälle pienen kiilan auringon suojaksi. Toimihan se. Eräänä päivänä Jussi oli nauttinut rakastamaansa punaviiniä toisenkin lasillisen ja niinpä nukahdus aurinkoon oli ymmärrettävä seuraus.

Annan Vainion Junnulle anteeksi, koska tiedän Jussin antaneen minulle anteeksi tyhmät toimemme. Leikkasimme pahvista naaman kokoisen laatan, jonka keskelle leikkasimme edelleen nenään mentävän aukon. Tämän sitten vaihdoimme Jussin nenäsuojan paikalle. Jussi nukkui piitkään. Herätessään hän huomasi tekemämme jäynän. Eikä siinä vielä kaikki. Pahvisen naamasuojan poistettuaan paljastui keskeltä tulipunainen, jo siihen mennessä kaksi kerrosta kesinyt upea klyyvari. Olimme Junnun kanssa etäällä ja valmistauduimme nopeaan etääntymiseen. Mutta vielä mitä. Jussin sydämen pohjalta tuleva nauru raikuu vieläkin muistojeni syövereissä. Upea kaveri.
Viihdemaailman vintiöt 11.3.16

 
Menovinkki Perjantaireseptiläisille:
 
Herrankukkaron kaikille avoin Maasavusauna lämpiää Lankalauantaina 26.3.2016. Rentoudu maailman suurimman Maasavusaunan lauteilla ja virkisty Kaislikkokylpylän lämminvesialtaissa. Ja kun herkullisen saaristolaisruoankin saa valmiista pöydästä niin mitäpä sitä voisi enempää pyytää?
 
Lue lisää
 

 
Vaniljakastike 11.3.16
 
 
VANILJAKASTIKE
 
Niille, jotka pitävät vaniljakastikkeesta esimerkiksi pannukakun ja lättyjen kera, mutta jotka kavahtavat kaupan valmistuotteen pikkupränttäyksellä olevaa sisältöä, tässä vaihtoehto heille:

0,5 l maitoa

3 munankeltuaista
vaniljatanko
2 rkl hunajaa
2 tl perunajauhoa
2 dl kunnon kermaa

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet tangon sisältä kattilaan, lisää myös itse tanko. Kuumenna kattilassa kaikki muu paitsi kerma koko ajan vispaten, kunnes on sakeaa. Tarkista maku. Jatka vatkaamista kunnes jäähtyy. Poista vaniljatanko. Kerma vatkataan vaahdoksi ja lisätään jälleen vatkaten joukkoon. Aikamoista vatkaamista. Käsin tai koneella. Käsin parempi. Häipyy samalla muutama kalori.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit