Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Hymyhammas - Mustikkapiirakka

HYMYHAMMAS

Turussa Uittamontiellä olin kääntymässä autollani risteyksessä, kun huomasin edessäni kolarin. Suojatietä ylittämässä ollut polkupyöräilijä jäi edelläni kääntyvän auton tönäisemäksi. Riensin avuksi toteamaan vammat ja soittamaan ambulanssin.

Ei siinä kovin pahasti käynyt. Rouva-rassu vain pahasti pelästyi ja oli lyönyt hampaansa ohjaustankoon. Kysyin, haluaako hän, että soitan ambulanssin. Ei, vaan kaikkein tärkeintä oli soittaa ensimmäiseksi hänen työpaikalleen ja kertoa, että hän myöhästyy vähän töistä. Seuraavaksi kysyin hänen työpaikkansa nimeä, jotta osaisin soittaa oikeaan paikkaan. Rouva nousi maasta vaikeroiden ja näin kuinka suusta tuli verta. Vaivoin hän vaimeasti hymyillen verisellä suullaan sai sanotuksi: "HYMYHAMMAS."

Turussa on sen niminen hammashoitola.

Hymyhammas 8.12.17
Anna lahjaksi elämys
 
Joulupullon ja -sinapin sijaan lahjaksi perheenjäsenelle, ystävälle tai työkaverille. Anna toisenlainen joululahja. Anna elämys.
 
Lahjakortti Herrankukkaroon
 
valoa pimeään sauna (600 x 400)
 
Alkaen 50 €

Lahjakortin voi käyttää Herrankukkaron Savusaunatapahtumiin, joita järjestetään ympäri vuoden. Jokainen vuodenaika antaa tapahtumaan oman mausteensa. Lahjoita läheisellesi upea sauna- ja ruokaelämys saaristolaisessa luonnossa.
 
Osta suoraan netistä
 

Lahjakortti
Ukkopekalle
 
ukkopekka 80 (800 x 534)
 
Alkaen 24 €

Ukkopekan lahjakortti on lahja, joka sopii kaikille. Ensi vuonna jo 80 vuoden kunnioitettavaan ikään ehtinyt höyrylaiva lainehtii Naantaliin ja Loistokarin saarelle yhtä untuvanpehmeästi kuin aina. Hyppää kyytiin!
 
Osta suoraan netistä
 

178 (800 x 600)
MUSTIKKAPIIRAKKA
Suomalaisille kaikkien jälkiruokien ja kahvipalojen isoäiti on mustikkapiirakka. Luin taannoin Iltalehdestä, että suomalaiset ovat äänestäneet suosikkiruoakseen mustikkapiirakan. En sitä ihmettele. Positiivista on sekin, että on iltalehdissä sentään jotain totta.

Varmuuden vuoksi, jos joku nyt mustikkapiirakkaa osaisi tehdä, niin tässä Herrankukkaron Marika-emännän resepti sellaisesta mustikkapiirakasta, josta jää suu nauruun. Uskokaa tai älkää, meillä kuluu vuodessa mustikoita lähes 1000 kiloa. Ei ole sellaista kansaa, uskontoa tai sosiaaliluokkaa maailmassa, joka ei mustikkapiirakasta tykkäisi. Sille pitäisi antaa ruokanoobeli. Voisimmekohan me suomalaiset aloittaa sellaisen antamisen? Otettaisiin tuomareita ympäri maailmaa ja syötettäisiin niille ennen valintaa mustikkapiirakkaa vatsat täyteen.

Pohja:
100g voita
3/4dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2dl maitoa

Täytteeksi:
n. 5 dl jäisiä mustikoita
2 rkl perunajauhoja

Muruseos:
50g voita
1/2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1tl vanilliinisokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Ripottele päälle jäiset marjat ja perunajauho.

Sekoita pehmeän voin joukkoon kaikki muruseoksen aineet. Ripottele muruseos marjojen pinnalle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa piirakka vaniljajäätelön tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.
 


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit