perjantai 16. marraskuuta 2018

Centraali-Santra - Kala-juusto-sienipaistos

CENTRAALI-SANTRA

Silloin kun maaseudulla oli vielä manuaaliset keskukset, Routamaan Hessu soitti Rymättylän keskukseen, jossa välittäjä vastasi. Hessu saman tien unohti, mihin pitikään soittaa. ”Yhdistätkö- tonne, tonne….. no helvetti.”

”Ei sinne pääse vielä puhelimella”, kuului Centraali-Santran rauhallinen ääni.



















PÄIVÄN PORILAINE

Kun porilainen tapaa toisen porilaisen: Kato, eläks sääki viä? Joo, näytät sääki siin kituva.

 















KALA-JUUSTO-SIENIPAISTOS

Pohja:
Pieneksi pilkottua puhdasta kalaa n. 400 gr
1 kananmuna
1 dl korppujauhoa
2 dl vettä
rouhittua mustapippuria
(Päälle: Juustosiivuja)

Sekoita ainesosat kulhossa juustoa lukuunottamatta. Painele käsin uunipellille leivinpaperin päälle isoksi, koko pellin levyiseksi laataksi. Lisää päälle juustosiivut. Valmista sitten täyte.

Täyte:
Sienihakkelusta 250-300 gr
0.5 dl paahdettua sipulirouhetta (saa valmiina - tiedän, kun käyn joskus grillissä)
1 dl korppujauhoa
2 dl vettä
1 tl merisuolaa
1 rkl hunajaa

Sekoita täytteet keskenään ja levitä pellille pohjan ja juustosiivujen päälle. Kääri rullaksi. Laita uuniin 180 asteeseen noin tunniksi kypsymään. Voit myös kääriä rullan folioon, jolloin paistoaika pitenee, mutta paistoksesta tulee pehmeämpää.

Ota rulla uunista ja leikkaa siivuiksi lautaselle keitinperunoiden tai keitettyjen porkkanoiden/punajuurien kera. Salaattikin toimii, jos sillaiselta tuntuu.


 

Resepti tulostettavassa muodossa
    

1 kommentti: