Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kuka tätä autoa oikein ajaa - Kurpitsakeitto

KUKA TÄTÄ AUTOA OIKEIN AJAA

Olen kuullut, että joissakin huusholleissa auton ajamisessa on sellaista kollegiaasuutta, että ajajia on enemmän kuin yksi. Olin kerran erään pariskunnan autokyydissä. Kokemus oli mielenkiintoinen. Siinä parisuhteessa vaimo nalkutti koko ajan miehensä ajamisesta.

Vihdoin mies hermostuksissaan tokaisi: ”Kuka tätä autoa oikein ajaa?”

”Siinäs kuulit Oskari!”, sanoi vaimo. ”Mies on ratissa, eikä edes tiedä kuka ajaa.”

Kuka tätä autoa oikein ajaa


ANNA TOISENLAINEN ISÄNPÄIVÄLAHJA!
 



Onnellisen miehen tarinoita 7

Kirjasarjan seitsemäs osa on ilmestynyt. Hintakin on vain 9,95 €. Anna hyvän mielen lahja isälle tai itselle!

"Tämä kirja on täynnä hurttia huumoria, ällistyttäviä seikkailuja ja oskarimaisia tempauksia." - Juhani Töytäri, Positiivarit

"Yhä jatkuu elämänmyönteinen ja maailman menoa hauskasti kommentoiva jutustelu. Hulvattomia lukuhetkiä Onnellisen miehen tarinoiden parissa!" - M.A. Numminen
 
Tilaa tästä
 
 
 
 
Korjaus viime viikon reseptiin
 
Olinpahan jälleen Onnellinen mies. Sain lukijapalautteita vaikka muille jakaa. Ihmeteltiin, mitenkä sipuligraavatussa siikareseptissä siika muuttuukin silliksi.

Mikäs ihme se nyt on. Muutettiinhan Kaanaassa vesikin viiniksi. Tosiasiassa kyseessä oli oikolukijan kömmähdys. Kuka oikoluki? No se sama henkilö, joka rahanikin tuhlaa. Ymmärsit väärin. Ei se ollut vaimoni. Iha ite sen tein. Älä vaan kysy: ”Ja ikä oli?"

Asiaan: Kyllä se onnistuu molemmilla kaloilla. Silliin ei kannata kyllä enää suolaa ripotella. Aika mojovaa välipalaa saa, kun laittaa ohjeen mukaan uunivuokaan sipulia sillin päälle, lisäksi kermaa. Ei kun sitten uuniin puoleksi tunniksi 180 asteeseen. Näkkärin päällä poikaa. Mutta alkuperäinen resepti oli tarkoitettu kalalle, nimeltään SIIKA. Tällainen anteeksipyynnön selitys tällä kertaa. Olen kuin entinen mies, joka totesi: ” En ole puolesta enkä vastaan, mieluummin päin vastoin.”
 
Kurpitsakeitto
KURPITSAKEITTO
Keitot kunniaan. Kylmän sään lämmitys = lämmin keitto. Lämpimän sään viilennys = kylmä keitto. Kun ihan aina ei jaksa tai halua syödä vatsaansa pullolleen, keitto on virkistävä vaihtoehto. Varsinkin, jos keitto on virkistävää keittoa. Kuten kurpitsakeitto. Oletko Sinä nauttinut koskaan sitä. Älä välitä, en minäkään. En ennen. Mutta nyt kyllä. On virkistävää todeta ruokanautinnon aikana, että on mukavaa syötävää.

Tämän keiton voi syödä lämpimänä pääruokana esim kauraleivän kanssa. Jääkaapissa viilennettynä sopii pikkulautasellinen vaikka iltapalana. Uudelleen lämmitettynä toimii aamiaisellakin. Tässä on keitto monenlaiseen nautintaan.

¼ talvikurpitsaa
2 dl ruokakermaa
1 dl siirappia
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
persiljaa

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Keitä kurpitsaa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja mausteet. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Kuumenna tarvittaessa uudelleen. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa tuoreen leivän tai paahdettujen siementen kera.

Halutessasi voit ottaa kurpitsan siemenet talteen, maustaa suolalla ja pippurilla ja paahtaa uunissa noin 15 minuuttia 175 asteessa.
Resepti tulostettavassa muodossa.


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit