perjantai 18. marraskuuta 2016



TARJOILU TÄHÄN PÖYTÄÄN LOPPUU NYT



Olimme Aarnion Jambun ja Tulosen Pakin kanssa joskus 70-luvulla Naantalin Kaivohuoneella iltaa istumassa. Riemuiltiin niin, että tarjoilija tuli jo alkuillasta kertomaan:

- Hyvät herrat. Tähän pöytään ei enää tarjoilla.
- Arvon neiti, pyydän saman tien hovimestarin paikalle, sanoi Jambu.
- Ei tässä hovimestari auta. Minä päätän tämän pöydän tarjoilusta.

- Kyllä kyllä arvon neiti. Totta kai te päätätte. Haluammekin hovimestarin paikalle siksi, että hän ohjaisi meidät toiseen pöytään.



Tarjoilu tähän pöytään loppuu 18.11.16


 
Taikinoitua lohta 18.11.16
 
 
TAIKINOITUA LOHTA
 

Lohta (ilman nahkaa)

Valmista voitaikinaa (kaupasta)


Kypsiä perunaviipaleita

Paistettua purjosilppua

Valmistus:
Kauli taikinasta sopivan kokoisia paloja.
Paista kevyesti lohipala ja jäähdytä kala kylmässä.
Laita taikinan päälle perunaa, purjoa ja sen jälkeen lohipala ja sulje taikina paketiksi.
Valele munankeltuaisella ja paista 220 C uunissa vähintään 15 minuuttia.

Tarjoa sitruuna-tilli majoneesin kera.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti