perjantai 5. kesäkuuta 2015


MYRKKYKÄÄRMEEMME

Meillä Herrankukkaron vieraista yli kolmannes on ulkomaalaisia. Monet hyvin eksoottisista maista. Sellaisena he pitävät meidänkin maatamme. Me järjestämme halukkaille erilaisia luontoretkiä. Muistan, kuinka kerran eräs intialainen journalisti oli kovin kiinnostunut luontomme eläväisistä. Käärmeiden maan asukkaan juttu luisui sitten näihin matelijoihin. ”Onko teillä täällä Suomessa paljonkin myrkyllisiä käärmeitä?”

Meillä on tilanne todella hyvä siinä suhteessa, että meillä on vain yksi myrkyllinen käärme. Kyykäärme.”

” Onpahan hyvä juttu. Miksi muuten ette tapa sitä sitten?”


Myrkkykäärmeemme 5.6.15

ERIKOISTARJOUS PERJANTAIRSEPTILÄISILLE JA HEIDÄN YSTÄVILLEEN:

15.6 mennessä varauksen tehneet lukijani saavat Höyrylaiva Ukkopekalle Turku-Naantali-Turku reitille lapset ilmaiseksi vanhempien mukana. Koko kesän 2015. Varaa risteily puh. 02 5153300 tai myyntipalvelu@ukkopekka.fi SALASANA: ” Perjantairesepti.”

Lisätietoja ja aikataulut: www.ukkopekka.fi Katso myös omasta tv-kanavastamme Ukkopekan reitti alle kahdessa minuutissa Turusta Naantaliin. www.herrankukkaro.tv
 

 
Kesämarinadit 5.6.15
 
 
KESÄN MARINADIT
 
Sekoita kesän herkkusoosit maukkaista mausteisista ja tuoreista pihayrteistä.
Morttelissa voi kätevästi hienontaa isotkin pippurit kyytipoikineen rapsakaksi mausteseokseksi. Limetin mehu ja valkosipuli antavat lisää makua moneen marinadiin. Jogurtista tai ruokaöljystä saa oivallisen pohjan marinadeille. Laita marinoituna jääkaappiin esim. muovipussissa vähintään kahdeksi tunniksi ja anna sen jälkeen lämmetä huoneen lämpöiseksi ennen valmistusta.

Sitruunamarinadi:
Sopii kanalle, kasviksille ja vaalealle kalalle.
1,5 dl öljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
nippu tuoretta oreganoa
1 tl merisuolaa
mustapippuria rouhittuna
Sekoita ainekset keskenään

Inkivääri- ja jogurttimarinadi: Sopii kanalle, kalalle ja lampaalle.
2 dl jogurttia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala inkivääriä raastettuna
1-2 limetin mehu ja raastettu kuori
1 tl hienonnettua juustokuminaa
1 tl hienonnettua korianteria
1 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl chilijauhetta
1 tl merisuolaa
runsaasti tuoretta minttua
Sekoita ainekset keskenään

Cola-marinadi: Sopii hyvin ribseille ja kasslerille sekä naudanlihalle.
3 dl kolajuomaa
1 dl soijakastiketta
pala tujua tuoretta chiliä
2 rkl Worcestershire-kastiketta
1 tl merisuolaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään

Appelsiinimarinadi: Sopii hyvin broilerin ja kalan maustamiseen.
2 appelsiinin puristettu mehu ja 1 raastettu kuori
1 dl öljyä
pala raastettua inkivääriä
4 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu
runsaasti mustapippuria rouhittuna
1 tl merisuolaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään

Punaviinimarinadi: Sopii hyvin naudanlihan tai riistan marinointiin.
1 dl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 dl punaviiniä
runsaasti mustapippurirouhetta
hieman valkopippurirouhetta
2 valkosipulikynttä hienonnettuna
tuoreita yrttejä hienonnettuna kuten timjamia, rosmariinia ja salviaa
Sekoita ainekset keskenään

Tervamarinadi: Sopii hyvin broilerin ja tai possunlihan marinointiin.
5 dl savuaromista olutta
1 rasia tervapastilleja
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
runsaasti mustapippurirouhetta
Keitä aineksia kattilassa kunnes pastillit ovat sulaneet. Nosta lihat jäähtyneeseen marinadiin ja anna maustua ainakin muutamia tunteja.

Valkoviinimarinadi: Sopii hyvin kalalle.
2 dl valkoviiniä
2 rkl valkoviinietikkaa
kokonaisia maustepippureita
kokonaisia valkopippureita
2 tl sokeria
2 tl raastettua tuoretta piparjuurta
2 tl valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 punasipuli raastettuna
Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Sinappimarinadi: Sopii hyvin broilerille, lohelle tai possulle.
1 dl öljyä
1 dl valkoviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl voimakasta sinappia, jossa sinapinsiemenet ovat mukana
loraus sitruunamehua
hyppysellinen sokeria tai hunajaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Yrttimarinadi: Sopii hyvin kasviksille. Sopii porsaan- ja naudanlihalle.
1 dl yrttiviinietikkaa
4 rkl öljyä
2 tl sokeria
suolaa
runsaasti hienonnettuja yrttejä, kuten sitruunamelissaa, oreganoa, salviaa ja basilikaa. Sekoita keskenään.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti