Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


TARINA OLAVI VIRRASTA

 

Tarina Olavi Virrasta 6.3.15 ISO

Tämä on erilainen tarina. Se on myös osa elettyä elämääni.
Seinäjoella valitaan joka vuosi uusi tangokuningas. Olinhan minäkin siellä aikanaan. Tangotuomarina. Silloin kun valittiin kestotähtiä, Arja Korisevaa ja Jari Sillanpäätä.

Tangomaailman kuninkaitten kuningas oli aikanaan OLAVI VIRTA. Tapasin ensi kerran mestarin 1963 kesällä järjestäessäni nuorena miehenä tansseja Vehmassalmen lavalla. Virta tuli Turusta linjurilla tanssilavalle. Yöllä kun busseja ei mennyt enää Turkuun, kutsuin hänet kotiini Taivassalon Osuuskaupan vintille yöksi. Isäni oli aivan innoissaan. Laulumiehiä kun oli. Heillä riitti keittiössämme muistelemista koko yöksi. Pääasiassa he muistelivat sodan aikaa. En silloin tiennyt lähtiessäni kesken tarinoita nukkumaan, minkä kulttuuritapahtuman jäin kokematta.


Kun perustin orkesterini 1966, meillä oli alkuvuosina suuri kunnia saada säestää myös Olavi Virtaa. Muuttaessani vuonna 1968 Tampereelle, jossa orkesterini piti tukikohtaa, meille tarjoutui ainutlaatuinen tilaisuus auttaa tätä legendaa. Käytössämme oli Suomen ensimmäinen orkesteribussi. Perällä oli puulämmitteinen sauna. Sekä seitsemän täyspitkää sänkyä. Kunnon patjatkin. Ei ollut varaa majoittua hotelleihin. Olavi Virta teki 60-70 luvun vaihteessa solistikeikkoja ympäri maata. Vanha mies jo. Eräs keskisuomalainen manageri lypsi viimeisetkin pisarat. Hyvin useasti keikalle lähtiessämme koukkasimme Pispalan kautta. Talutimme Olavin Hilma-taloudenhoitajansa luota bussiimme, jossa hän yleensä asettui makuulle. Sokeritauti ja monet muut sairaudet söivät miehen kuntoa. Jos hänellä oli solistikeikka jonkun muun orkesterin kanssa, koukkasimme hänen keikkapaikkansa kautta, ja jatkoimme omalle keikallemme. Monesti myös haimme hänet aamuyöstä paluumatkalle ja talutimme jälleen Pispalan kotiinsa.

En halua olla jälkiviisas, mutta teki pahaa. Näimme tuon laulajalegendan surulliset elämän ehtoopäivät. Miten olisimme voineet auttaa, rahaa meillä ei ollut kuin omiksi tarpeiksi. Autoimme minkä voimme. Pystyimme antamaan hänelle vain levolliset keikkamatkat. Säestimme häntä silloin tällöin. Viimeinen säestyskeikka oli Säkylän Eenokilla, jonne VPK oli meidät tilannut.

Hän nukkui bussissamme koko alkuillan. Sali oli täynnä. Kymmenen aikoihin hän nousi hitaasti lavalle ja tarttui vapisevin käsin mikrofoniin. Yleisö oli hiiren hiljaa. Yli tuhat ihmistä. Hän nyökkäsi orkesterille. Aloitin kinouruilla intron hänen bravuurinumeroonsa KUOLLEET LEHDET. Suomen ainoan tangokuninkaan ääni soi hauraana, mutta kuulaana. Näin se vaan soi. Puolessa välin kappaletta ääni sortui ja mestari alkoi itkeä. Sali oli edelleen hiljaa. Kyyneleet valuivat kuulijoiden poskille. Mestari kumarsi vaimeasti, kääntyi ja poistui nukkumaan keikkabussiimme. Kukaan, ei kukaan, pyytänyt lipun hintaa takaisin.

Mietin pitkään, onko soveliasta kertoa tässä yhteydessä omista tunteistani. Oikeastaan minä löydän tapahtumasta onnellisuuden näkökulman. Saan olla onnellinen siitä, että minulla oli mahdollisuus joskus tarjota oma sänkyni Olavi Virralle. Minä kun sitä en tarvinnut, kun ajoin keikkabussia.


 
Vinkki:
 
Erään energiayhtiön toimitusjohtaja otti yhteyttä ja kertoi lähettävänsä perjantaisin koko henkilöstölleen yritysinfon blogin muodossa. Sen kevennyshöysteenä on aina Herrankukkaron perjantainen positiivinen tarina sekä ruokaresepti. Työntekijät ovat ottaneet vastaan tämän viikonlopun tietoiskun iloisena ja tyytyväisenä vastaan. Samalla hän on liittänyt viestin alkuun lyhyesti ajankohtaisia asioita yrityksestä. Tähän asti hän on onnistunut lähettämään vain positiivisia asioita. Että tämä vain vinkiksi. Maistuisi varmaan Sinunkin työyhteisösi käyttöön.

Taas kehityksen kärjessä Suomessa. Teimme elävät kotisivut. Yrityksemme ihan oikea oma tv-kanava. Katso mm. miten Swingi soi kaislikkokylpylässä ja savusaunassa.
www.herrankukkaro.tv
 
Huikea alkuruoka 6.3.15 korjattu
 
 
HUIKEA ALKURUOKA
 
Eihän meikäläinen nyt kaiken maailman alkuruokapiperryksiä jaksa tehdä. Poikkeus vahvistaa säännön. Tämä alkuruokaherkku vaan on niin kertakaikkisen hyvää. Että jos parisuhdetta joskus haluaa vahvistaa, tässä on se keino:

ENSIKSI

150 g pehmeää vuohenjuustoa (ei kovaa)
2,5 dl smetanaa
hitusen suolaa halutessa

Jollei vuohenjuusto ole aivan pehmeää, lämmitä sitä niin kauan, että on pehmeää. Laita juusto sitten smetanan kanssa yleiskoneeseen ja sekoita kunnolla. Voit lisätä hieman suolaa. Sitten jäähtymään tunniksi pariksi jääkaappiin.

TOISEKSI
100 g porkkanaa
50 g (3/4 dl) tyrnimarjoja tai mehua
0,5 dl hunajaa

Raasta porkkanat ja keitä kattilassa vähässä vedessä niin, että porkkana on pehmeää. Vesi saa keittämisen aikana melkein haihtua pois. Varo kuitenkin, ettei porkkanaraaste pala. Rusikoi tyrnimarjat tai tehosekoita ne kunnolla ja lisää porkkanat kattilaan samalla kun lirutat sinne hunajaa sekoittaen joukkoon. Keitä ihan vähän poreillen – hymyillen – vajaan vartin. Jäähdytä myös tämä.

KOLMANNEKSI
Kun molemmat tuotokset ovat jäähtyneet – parasta on tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa – nosta ne vierekkäin alkuruokalautaselle. Sitten pitää vielä hymyillä vastapäätä istuvalle ja kertoa, että tämän tein ihan vaan Sinulle. Ajattelin, että Sinullakin hyvät tunteet kipaisee vatsasi kautta. Ja sitten nauttimaan alkuruoasta ja sen mahdollisesti tuottamista lisätoimista.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit

  1. I think this is a really good article. You make this information interesting and engaging. You give readers a lot to think about and I appreciate that kind of writing. 메이저사이트

    VastaaPoista
  2. It is a good site post without fail. Not too many people would actually, the way you just did. I am impressed that there is so much information about this subject that has been uncovered and you’ve defeated yourself this time, with so much quality. Good Works!
    온라인경마
    경마사이트

    VastaaPoista
  3. This is a good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Brief but very accurate information… Many thanks for sharing this one. 카지노

    VastaaPoista
  4. I really like what you guys tend to be up too.
    This type of clever work and coverage! Keep up the superb works
    guys I’ve added you guys to blogroll
    바카라사이트

    VastaaPoista
  5. I'm not positive the place you're getting your info, however good topic.

    I needs to spend a while learning much more or understanding more. 온라인카지노

    Thank you for magnificent info I used to be looking for this info for my mission.

    VastaaPoista
  6. Youre so right. Im there with you. Your weblog is definitely worth a read if anyone comes throughout it. Im lucky I did because now Ive received a whole new view of this. 메이저사이트추천


    VastaaPoista
  7. This is a great source of information, I will keep track of your posts and share them with everyone 토토

    VastaaPoista
  8. Hello, I read the post well. casino online It's a really interesting topic and it has helped me a lot. In fact, I also run a website with similar content to your posting. Please visit once


    VastaaPoista
  9. Of course, your article is good enough, 카지노사이트 but I thought it would be much better to see professional photos and videos together. There are articles and photos on these topics on my homepage, so please visit and share your opinions.


    VastaaPoista
  10. Good web site you have here.. It’s hard to find quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate individuals like you! Take care!! ufa168

    VastaaPoista

Lähetä kommentti